Schaken

Vaardigheden

 

De vaardigheden logisch denken, problemen oplossen, rekenen, ruimtelijk inzicht en concentratie, worden beter ontwikkeld door kinderen die schaken. Dat geldt niet alleen voor kinderen die op school al bovengemiddeld presteerden voordat ze gingen schaken, maar voor alle kinderen die beginnen met deze denksport.

Bij schaken draait het om plannen maken, strategisch inzicht ontwikkelen, het goed laten samenwerken van je stukken, tactiek toepassen en je voorbereiden op een opponent die jouw plannen wil verijdelen.

 

 

schaakles op school

 

Bij 8x8 krijgen uw leerlingen les van een gediplomeerde schaaktrainer. Uw personeel kan de vrijgekomen tijd inzetten voor andere zaken. 8x8 brengt desgewenst haar eigen schaakmateriaal mee en geeft les middels Chessity en de Stappenmethode. Dit zijn beproefde didactische lesstructuren. Het enige dat nodig is, is een lokaal of een ander type lesruimte.


 

Schaakles Op de BSO

 

Na schooltijd kunnen kinderen uitstekend de concentratie opbrengen voor een potje schaak, leert de ervaring. Credo bij schaken op de buitenschoolse opvang is: Kortere instructie en langere oefenentijd!

 

Schaaktoernooien

 

8x8 organiseert op uw locatie toernooien voor 8 tot 88 personen in de leeftijd van 8 tot 88 jaar.

 

 

Privé schaaklessen

 

Soms werkt één op één uitleg beter dan het volgen van lessen in een groep. In dat geval zijn privélessen het meest geschikt.

 

Voor wie?

 

8x8 is er voor iedereen: scholen, bedrijven en particulieren.

 

Neem contact op met 8keer8@gmail.com voor de mogelijkheden.

gallery/schaakstukken